Kwalitatieve ramen op maat

 • Diensten
 • /
 • Kwalitatieve ramen op maat
 • Aluminium raamprofielen

  Aluminium raamprofielen hebben de prachtige eigenschap stevig maar toch licht te zijn. Aluminium is ook een materiaal dat zeer eenvoudig te bewerken is wat het voordeel met zich meedraagt dat moderne constructies ermee gebouwd kunnen worden.

  Aluminium raamprofielen zijn bijzonder onderhoudsvriendelijk en zijn met een vochtige doek snel schoon te maken.

  Waar aluminium profielen vroeger het nadeel hadden een lage isolatiewaarde met zich mee te dragen is vandaag de dag niet meer van toepassing. Integendeel, de aluminiumprofielen hebben binnenin een thermische onderbreking wat voor een hoge isolatie zorgt.

Raam met aluminium profiel
Raam met houten raamprofiel
 • Houten raamprofielen

  Geef uw woning een klasseuitstraling met onze houten raamprofielen. De ramen zijn van hoge kwaliteit zodat u optimaal van de lichtinval kan genieten.

  Met houten raamprofielen zijn van nature vochtregulerend en zijn duurzaam en milieuvriendelijk. Ze bieden een akoestisch en thermisch voordeel en geven een warme touch aan uw woning.

 • PVC raamprofielen

  PVC raamprofielen zijn de beste keuze indien u veel belang hecht aan personalisatie. Zo bieden we onze PVC raamprofielen aan in een prachtig aanbod RAL-kleuren van hedendaagse kleuren tot warme tinten. We bieden ook PVC raamprofielen aan met een houtlook zodat we een perfecte combinatie verkrijgen tussen de persoonlijkheid van een houten raamprofiel en de onderhoudsvoordelen van PVC raamprofielen.

  PVC raamprofielen zijn onderhoudsvriendelijk en zijn met een vochtige doek snel schoon te maken. Bovendien zijn ze zeer resistent tegen extreme weersomstandigheden.

Raam met pvc raamprofiel

Kleuren PVC profielen

kleuren voor PVC ramen kleuren voor PVC ramen

Beglazing van uw raam

Om de juiste keuze te kunnen maken in het ruime aanbod van beglazing is de kennis van een aantal begrippen noodzakelijk.

Ug-waarde (in W/(m².K))

Ramen begrippen ug waarde

Om het energieverlies tot een minimum te beperken moet de warmtegeleidingscoëfficiënt van de beglazing (Ug) en het raamgeheel (Uw) zo laag mogelijk zijn.
De Ug-waarde van de beglazing kan variëren van 6 W/(m².k) voor enkele beglazing tot 0,4 W/(m².K) voor de best presterende samenstellingen van driedubbele beglazing.
Het verschil in warmteverlies tussen deze twee uitersten bedraagt bij een temperatuursverschil tussen binnen en buiten van 30°C (bv -10°C en 20°C) maar liefst 168 W per m² glas.
Rekening houdende met een totale glasoppervlakte van 20m² voor een gemiddelde woning, bedraagt het verschil tussen de enkele beglazing en de best presterende driedubbele beglazing maar liefst 3360 W.
Wanneer we uitgaan van een vermogen van 11000 W/m³ voor gas (regioafhankelijk), dan bedraagt het verschil maar liefst 7,3m³ gas per dag!